Business Implementie

Performance, Process & Data

Digitale transformatie is aan de orde van de dag en ook in de financiële sector volop aan de gang. Nieuwe digitale tools en applicaties bieden legio mogelijkheden om processen met behulp van data te optimaliseren en de performance te verbeteren. Hierbij is niet de technologie leidend, maar de onderliggende business ambitie. Vanuit die behoeften en bijbehorende business requirements wordt de verbinding gemaakt tussen business behoeften, IT-applicaties en operationele processen. Binnen de financiële sector zien wij mogelijkheden voor RPA, AI en process mining.

Robotics Process Automation (RPA)

Automatisering heeft grote impact op processen en mensen. Automatisering helpt organisaties om processen te optimaliseren en mensen te ondersteunen bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden. De volgende stappen in automatisering dienen zich echter aan en zijn dichterbij dan u denkt: Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence.(AI). Voordelen van RPA voor uw organisatie: 

  • Er worden minder fouten gemaakt bij de uitvoering van uw processen
  • Uw medewerkers krijgen de ruimte om meer strategische en uitdagende werkzaamheden uit te voeren.
  • RPA biedt mogelijkheden tot schaalvergroting

Process Mining (Proces analyse & Data mining) 

Process Mining is een methode waarbij real-time en visueel inzicht in de uitvoering van operationele processen wordt geboden. Processen worden geanaliseerd en gevisualiseerd. In de procesdata wordt vervolgens gezocht naar knelpunten zodat gerichte proces aanpassingen gedaan kunnen worden om proces verbeteringen te realiseren. Voordelen van Process mining:
  • U realiseert toekomstbestendige operationele processen
  • Uw processen zijn compliant en geoptimaliseerd
  • Dynamische dashboards bieden grip door real-time inzicht

Business Implementatie diensten voor de financiële sector

Met onze expertise op het gebied van Business Implementatie ondersteunen wij u bij het maken van de verbinding tussen business & IT. Enkele van onze Business Implementatie diensten voor de financiële sector:
  • Tijdelijke inzet van een Project Consultant Business Implementatie. Een pragmatische professional, die processen analyseert, optimaliseert en de performance verbetert
  • Advisering over uw mogelijkheden om technologieën zoals RPA en Process Mining in uw processen te uw organisatie te implementeren
  • Tijdelijke inzet van een Business- of Process analist binnen uw organisatie
  • Tijdelijke inzet van een ervaren projectmanager (met kennis van en ervaring in de financiële sector), die met behulp van Agile scrum methode de gewenste resultaten voor u realiseert.

Rob Smeets Business Leader Financial Institutions
+31 6 27 04 70 90
Expertise voor de financiële sector

Business Control

Risk & Compliance