Business Control

Governance, Monitoring & Reporting

Toezichthouders en overheden vragen om hoge kwaliteit data en rapportages (regulatory reporting) van banken. Business control is (in het kader van voldoen aan wet- en regelgeving) een essentiële functie. Bovendien biedt Business Control mogelijkheden: Enerzijds om de business te ondersteunen bij het nemen van beslissingen waardoor doelen bereikt worden en risico’s geminimaliseerd worden. Anderzijds dient Business Control zich te richten op het realiseren van procesverbeteringen door proactief de business te adviseren. 

Grip op de business

Bij Business Control gaat het over de grip op de business processen: vanuit de procesdata de vertaalslag maken naar de business. Datagedreven volgens een gecontroleerd proces waarbij voldaan wordt aan interne en externe voorschriften. Dashboards, ken- en stuurgetallen zijn hierbij onmisbaar voor optimale grip op uw business.

Continuous improvement

Naast grip draait Business Control om het zoeken (én continu vinden) van mogelijkheden om de business processen te verbeteren. Wij gebruiken cijfers om bedrijfsprocessen beter, efficiënter en winstgevender te maken. Verbetermogelijkheden en vermindering van risico’s staan centraal. Op die manier stellen wij financiële instellingen in staat om de performance continue te verbeteren.

Business Control diensten voor de financiële sector

Met onze expertise op het gebied van Business Control ondersteunen wij u bij het maken van de vertaalslag vanuit de data naar de business. Enkele van onze Business Control diensten voor de financiële sector:

  • Deskundigheid en expertise op het gebied van Business Control: Project Consultants, die adviseren, implementeren en optimaliseren
  • Advisering over mogelijkheden om uw processen te verbeteren en risico's te verminderen
  • BI- of reporting expertise
  • Effectief projectmanagement met behulp van Agile scrum methode.
Rob Smeets Business Leader Financial Institutions
+31 6 27 04 70 90
Expertise voor de financiële sector

Risk & Compliance

Business Implementatie