Financiële instellingen

Banken, verzekeraars en asset managers gaan door grote veranderingsprocessen. Nieuwe regelgeving, rentabiliteitsdruk en een hernieuwde kijk op de distributiekanalen leiden tot een veelheid aan projecten. We helpen voornamelijk financiële afdelingen, operationele afdelingen, kredietafdelingen en riskafdelingen in het beheer en de uitvoering van hun activiteiten en dat altijd met een heel pragmatische aanpak. Een mooie PowerPoint-presentatie alleen volstaat voor ons niet: al onze oplossingen moeten werken op het terrein.

Een unieke combinatie van diensten

We hebben een diepgaande kennis van de financiële sector en kiezen altijd voor een flexibele en pragmatische aanpak. Wat de uitdaging ook is, wij denken en werken actief mee. Onze unieke combinatie van diensten laat ons toe vlot te schakelen en exact die oplossing aan te leveren die de klant in kwestie nodig heeft.

Adviesverlening en projectimplementatie

In een aantal duidelijk gedefinieerde expertgebieden ondersteunen we onze klanten met pragmatisch advies. Maar het blijft niet bij woorden alleen. We helpen ook bij de implementatie ervan. Wij gaan voorbij advies en door het hele traject, van inzicht tot realisatie.


  • Projectbeheer, management en -implementatie: van de definiëring van de functionele vereisten tot de aftercare.
  • Opzet en migratie van IT-platformen en bijhorende aanpassingen van processen en de organisatie.
  • Operationele efficiëntie: procesoptimalisatie en definiëring van een Target Operating Model.
  • Reglementair kader: Solvency 2, Basel 3, MiFID, SEPA, IFRS,..
  • Distributiekanalen en het beheer van klantenrelaties
  • Transformatie & Change Management

Tijdelijke ondersteuning en Interim Management

We bieden tijdelijke ondersteuning via verschillende profielen: van junior tot senior, van manager tot expert. Dat kan via onze eigen project consultants of via interim managers. Onze zorgvuldig geselecteerde finance professionals bieden tijdelijke ondersteuning op niveau en verlichten de druk in operationele afdelingen of in projecten.


Werving en selectie van vaste finance professionals & talent management

TriFinance begeleidt klanten in hun zoektocht naar finance professionals doorheen het hele wervingstraject. We helpen vanuit onze praktijkervaring bij het opstellen van de functiebeschrijving, selecteren interessante profielen en organiseren assessment centers. Daarna is de finale beslissing natuurlijk aan de klant. Bij talent management, coaching en het geven van diverse opleidingen gaan we ook altijd net dat ene stapje verder.

Neem contact op
Meer over onze Business Units