cover

  TriFinance Rijn Challenge

  Onze eigen Pieter Smit van het Leadership team gaat met huisavonturier Ralph Tuijn non-stop de Rijn af roeien.

  800 kilometer-lange TriFinance Rijn Challenge tegen auto-immuunziekte MS

  Vanaf zaterdag 17 september roeien Ralph Tuijn en Pieter Smit met twee andere roeiers een week lang de Rijn af. De tocht van 800 kilometer loopt van Bazel, Zwitserland naar Amsterdam. Het is de eerste keer dat er 24 uur per dag geroeid wordt (in afwisselende roeidiensten) van het eerste punt dat de Rijn begaanbaar is, tot het einde van de rivier. Het team van Ralph Tuijn probeert, samen met hoofdsponsor TriFinance, op deze manier geld in te zamelen voor de strijd tegen de auto-immuunziekte MS.

  “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging, met een team waarop ik kan vertrouwen. We hebben daarbij een gezamenlijke missie: voor het eerst non-stop de Rijn afvaren en tegelijkertijd MS de wereld uithelpen”, aldus Tuijn. Eerder stak hij de Atlantische en de Indische oceaan over. Ditmaal roeit Tuijn met Pieter Smit, Mark Dingedis en Bert Aker.

  Niet zonder gevaren

  De tocht kent verschillende uitdagingen. Tijdens het eerste gedeelte zullen er tientallen sluizen gepasseerd moeten worden. Daarna moeten de roeiers rekening houden met het drukke scheepvaartverkeer op de rivier. De Rijn is immers de drukst bevaren rivier binnen Europa en beschikt als enige Europese rivier over een eigen vaarreglement. Een ander gevaar voor de roeiers zijn de sterke stromingen, deze kunnen leiden tot gevaarlijke situaties rond sluizen, bruggen en strekdammen.

  Belang van ondersteuning

  TriFinance is, net als de afgelopen jaren, hoofdsponsor van de missie van Ralph Tuijn. Pieter Smit, directeur van TriFinance: “Iedereen stelt zichzelf in het leven doelen en heeft soms ondersteuning nodig om die doelen te bereiken. Ik was bijvoorbeeld Ralphs navigator tijdens zijn laatste grootste expeditie. Dat soort expedities passen precies bij waar TriFinance voor staat: om professionals te ondersteunen zodat ze samen grootste prestaties kunnen bereiken. Ook dit jaar helpen we met de organisatie en logistiek van de tocht – maar dit jaar roei ik zelf ook mee.” Naast TriFinance, zijn ook Technautic, Lasbedrijf Verhoef, Rob Wink, International Paint, Full of Life en Dekker watersport betrokken als sponsor bij deze tocht.

  Volg de roeiers van 17 tot 25 september

  De vier roeiers reizen op 16 september naar Bazel om op de ochtend erna om 10.00 uur te starten. Zij zullen het iconische Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ bereiken op 25 september.

  TriFinance steunt het MS Fonds

  TriFinance sponsort via deze actie het Nationaal MS Fonds.. Voor elke foto die van de roeiboot gemaakt wordt en op Facebook of Twitter geplaatst wordt met de hashtag #eenwereldzonderMS , doneert TriFinance tien euro aan het MS Fonds – met een grens van 250 inzendingen - waarmee het bedrijf ... op een vliegwieleffect hoopt. Doel is dat er zoveel mogelijk wordt opgehaald voor het MS Fonds. Doneren kan ook via deze link.

  Volg de Rijn Challenge!
  De Route van de TriFinance Rijn Challenge
  TriFinance Rijn Challenge
  TriFinance Rijn Challenge