“Het is fijn als je je theoretische kennis van finance kunt toetsen aan de realiteit’’

Nog even en dan begint Jasper van Wilsem (22) aan de laatste fase van zijn hbo-opleiding Bedrijfseconomie. Na een succesvolle stage in het derde studiejaar kwam hij via een Project Consultant in contact met TriFinance; een netwerkorganisatie die onder andere Young Professionals aan uitdagende bijbanen in finance helpt en ze ondersteunt in hun eerste stappen richting de arbeidsmarkt.

“Op de middelbare school vond ik het vrij lastig om een studiekeuze te maken. Bedrijfseconomie is breed en ik moet zeggen dat ik de opleiding in het begin helemaal niet zo leuk vond. Ook omdat ik niet goed wist wat je er uiteindelijk mee kan worden. Ik leerde bijvoorbeeld wel over wat een controller is, maar het verschil tussen een financiële controller en een business controller had ik nog niet zo helder. Hoewel er vanuit de hogeschool veel voorbeelden naar voren worden gebracht, is het toch erg fijn als je je beelden kan toetsen aan de realiteit. Je krijgt dan samen met je theoriekennis zicht op hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. Na wat bijbaantjes, onder andere in de horeca, vond ik het daarom tijd om meer studiegerelateerde ervaring op te doen.

Werken via TriFinance

Bij TriFinance kwam ik in contact met Stefan Beeke, Business Consultant voor Young Professionals. Via hem kon ik vrij snel aan mijn eerste opdracht beginnen; ik mocht het debiteurenbeheer oppakken bij een bedrijf in de wegenbouw met meerdere locaties in Nederland. In het begin vond ik dat spannend om contact op te nemen met niet-betalende klanten. Je komt voor allerlei situaties te staan en moet ook je soft skills goed toepassen. Uiteindelijk heb ik tijdens deze opdracht veel meer gedaan dan alleen het contact zoeken met de debiteuren; ik heb ook de klantdata verbeterd en een overzichtelijk debiteuren dashboard ontwikkeld.

Momenteel werk ik via TriFinance bij een groot bedrijf op het gebied van bouw en infrastructuur, waar ik werkzaam ben op de facturatie afdeling. Deze opdracht houdt in dat ik conceptfacturen opmaak en deze klaarmaak tot een definitieve factuur. Ik leer hier met SAP werken en met een speciaal facturatieprogramma. Het bedrijf werkt met monteurs die vaak onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan bestaande projecten. Mijn taak is om dit te monitoren en daar waar nodig de facturatie efficiënter te laten verlopen. Ik vind het ook leuk dat ik steeds de ruimte krijg om verder te kijken dan alleen uitvoering. Ik kan in de opdrachten mijn eigen initiatieven nemen.

In dit bedrijf ervaar ik weer een hele andere bedrijfscultuur dan in de organisatie van mijn vorige opdracht. De lijnen zijn hier langer, de organisatie is strakker en je hebt buiten je directe team wat minder contact met andere collega’s. Het is echt een voordeel dat je al tijdens je opleiding bij verschillende organisaties binnenkomt, daardoor krijg je een goed beeld van het type bedrijf en de cultuur die bij je past.

Normaal gesproken werk ik 16 tot 24 uur per week. Ik merk dat werken via TriFinance erg flexibel is: met het zoeken naar een opdracht houden ze rekening met je beschikbaarheid. Het moet natuurlijk wel goed te combineren zijn met je rooster. Misschien wil ik na mijn opleiding wel bij dit bedrijf blijven of een traineeship volgen. Samen met Stefan kijk ik nu hoe ik mijn loopbaan het beste vorm kan geven.”


Nowel Barki Business Manager - Young Professionals
06 - 51 28 34 62