TriFinance trainee aan het woord: Jelle de Vries

Je bent je als toekomstige finance professional aan het oriënteren op een traineeship dat helemaal bij jou past. Maar wat doe je nu eigenlijk als trainee en project consultant? We interviewden TriFinance trainee Jelle de Vries (24 jaar) om daarachter te komen. 


Hoe ben je terechtgekomen bij TriFinance?

Aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heb ik eerst mijn Bachelor Bedrijfseconomie en vervolgens mijn Master Financial Economics behaald. Het TriFinance Traineeship zag ik voorbijkomen op LinkedIn. Natuurlijk een paar andere traineeships bekeken, maar bij TriFinance had ik fijne gesprekken en voelde het ook direct goed. Inmiddels ben ik negen maanden aan het werk als trainee.

Was je bewust op zoek naar een Traineeship?

Ik heb veel opties bekeken na mijn afstuderen. Tijdens de studie was er veel focus op Mergers and Acquisitions, maar dat is niet een wereld voor mij om in te werken.

Eigenlijk wist ik dus nog niet precies wat ik wilde gaan doen. Toen ik het traineeship van TriFinance tegenkwam, zag ik dat deze erg gericht is op je ontwikkeling. Je krijgt veel opties en mogelijkheden om bij bedrijven binnen te kijken, zodat je niet direct een specifieke keuze hoeft te maken voor een ‘vaste’ baan.

Wat zocht je in een Traineeship?

Een traineeship dat gericht is op de persoon, je ontwikkeling en die vrij breed zou zijn qua functies. Je kunt bij TriFinance in een project gaan werken in verschillende industrieën en in diverse rollen zoals business control of juist financial control. Die verschillen wil ik proeven om te ontdekken wat ik wil gaan doen.

TriFinance helpt je bij het ontdekken wat je wilt in je carrière en zorgt ervoor dat je jezelf verder blijft ontwikkelen. Doordat de organisatiestructuur heel plat en open is, kan dit ook echt. Als een project bijvoorbeeld niet bij je past, kun je dit aangeven en wordt er daadwerkelijk naar je geluisterd. 

Waar ben je momenteel aan de slag als project consultant?

Bij Boskalis ben ik onderdeel van het Finance & Accounting team binnen het FSSC. Inmiddels ben ik al langer bij deze opdrachtgever, omdat ik hier nog meer groeimogelijkheden zag. Mijn opdracht is vrij breed. Van het maken van doorbelastingen en rapportages tot de samenwerking met IT. Boskalis is een erg groot bedrijf en alle financiële informatie komt bij ons binnen, dat maakt dit een mooie uitdaging. 

Wat vind je het meest leerzame tijdens je opdracht?

Toch wel het eindejaarsrapport, hoe dat in zijn werk gaat en het samenwerken met de accountants was heel leerzaam. Daarnaast is Boskalis als projectorganisatie en hun automatisering heel interessant. 

Naast ervaring, wat vind jij nog meer van toegevoegde waarde aan het Traineeship?

Vooral de trainingen op persoonlijk vlak. We hebben training gehad op hard en soft skills, die laatste zijn voor mij heel goed geweest. Eerder had ik daar nog nooit echt over nagedacht.

Het is fijn om te leren hoe je overkomt en je jezelf het beste kunt verwoorden tijdens een sollicitatie. Tijdens trainingen wordt je aan het denken gezet over jezelf. Daarnaast is het leuk dat je op de trainingsdagen je collega trainees ook weer ziet!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Op dit moment wil ik doorgroeien tot business controller en over vijf jaar een postmaster gestart zijn. Ik ben in ieder geval blij met mijn keuze om als trainee te starten bij TriFinance, omdat ik hier extra mogelijkheden krijg om te ontwikkelen.


Ben jij klaar om net als Jelle je carrière als project consultant te beginnen? Lees de TriFinance Traineeship vacature hier!


Jelle de Vries
088 - 022 70 00