Wat verwachten studenten van een traineeship en hun eerste werkgever?

Het voorjaar is aangebroken. De zon laat zich weer zien en de temperaturen stijgen. Tijd om te genieten van het mooie voorjaarsweer! Voor veel studenten staat deze tijd van het jaar niet alleen in het teken van genieten van het voorjaarsweer. Deze tijd van het jaar zijn ze juist druk bezig met het afronden van hun opleiding. Het voorjaar is voor hen een tijd waarin de laatste tentamens en met name het schrijven van de scriptie centraal staan. Daarnaast denken de meesten ook na over de volgende stap: Wat ga ik doen als ik afgestudeerd ben? Wat wil ik? Wat zoek ik? Welke branche? Welk bedrijf? En zo’n traineeship, is dat wat voor mij? En meer van dit soort vragen.

In mijn functie als recruiter voor TriFinance Financial Institutions spreek ik regelmatig studenten over hun plannen, verwachtingen en ambities. Eerder deze maand nam ik deel aan de Career Company Day MScBA 2019 van TIAS.


Tijdens deze dag heb ik samen met één van onze Project Consultants, Robin Meeusen, een presentatie gegeven aan een groep van 17 studenten, die dit jaar afstuderen en zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Tijdens onze presentatie hebben we hen onder andere gevraagd naar hun verwachtingen van een eerste werkgever en wat ze verwachten van een traineeship in de financiële sector. Hieronder lees je hun antwoorden en mijn interpretatie hiervan op basis van mijn ervaringen met bijna afgestudeerde professionals. 

Wat verwacht je van jouw eerste werkgever?

De eerste vraag, die we de groep studenten hebben gesteld is: “Wat verwacht je van jouw eerste werkgever?” In de antwoorden op deze vraag vormen positiviteit, leuke collega’s, begeleiding en uitdagingen waardoor ze kunnen leren, groeien en ontwikkelen de kern.

De positiviteit, die studenten verwachten laat zich het best vertalen als een cultuur waarin collega’s openstaan voor veranderingen en nieuwe ideeën. Zelf zijn ze leergierig en willen graag nieuwe vaardigheden leren. Waarbij de nodige coaching, begeleiding en geduld verwacht wordt. Verder zoeken ze de verbinding met collega’s door, naast het uitdagende werk, samen leuke sociale activiteiten te ondernemen zoals borrels, sporten en terugkomdagen. Dit maakt voor mij en mijn collega recruiters maar weer eens duidelijk, dat een positieve cultuur binnen onze organisaties essentieel is om jong talent te werven. Verder valt mij op, dat de studenten de visie en ambitie van een potentiële werkgever erg belangrijk vinden. Waar staat een bedrijf voor? Wat is de bijdrage aan de maatschappij? Deze groep studenten wil heel duidelijk een werkgever, die iets bijdraagt. De nadruk lijkt minder te liggen op het kiezen voor een bedrijf omdat het goed staat op het cv. Dit zijn zaken, die ik al enige tijd hoor van bijna afgestudeerde studenten, en begin deze maand bij de Career Company Day van TIAS weer duidelijk naar voren kwamen. 


Wat verwacht je van een traineeship?

De tweede vraag, die we de groep studenten hebben gesteld is: “Wat verwacht je van een traineeship?” In de antwoorden op deze vraag waren persoonlijke ontwikkeling en begeleiding de meest gehoorde antwoorden.


Als de loopbaan gestart wordt met een traineeship, dan verwachten studenten de nodige begeleiding om uiteindelijk door het traineeship zichzelf te ontwikkelen. Leren en ontwikkelen staan centraal. De studenten verwachten te groeien door nieuwe kennis op te doen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en kennis te maken met verschillende vakgebieden. Het valt mij op, dat studenten de ontwikkeling met name zoeken in het verzamelen van certificaten en harde kennis. Uiteraard is dit begrijpelijk, omdat ze vaak nog geen vakinhoudelijke werkervaring hebben. Begrijpelijk, maar in mijn visie zijn de social skills en soft skills steeds belangrijker voor hoogopgeleiden in de hedendaagse arbeidsmarkt. Mijn advies aan studenten is daarom om het leren voort te zetten, maar dan wel door nieuwe dingen te doen in de praktijk. Juist daar kun je als starter de geambieerde ontwikkeling en groei realiseren. Vakinhoudelijk, maar ook op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden. De begeleiding, die wij als werkgevers vanuit een traineeship moeten bieden is positieve coaching: de startende studenten de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken wat ze echt leuk vinden.

Meer informatie?

Ben je student en bijna afgestudeerd? Dan adviseer ik je, om je goed te oriënteren op jouw mogelijkheden. Door uitgebreid onderzoek te doen kom je er achter wat goed bij je past. Wil je weten of ons traineeship financiële sector bij jou past? Stuur een e-mail. Of neem telefonisch contact op: 06- 36 18 44 72.