Recruitment als underdog, terecht of niet?

Recruitment wordt vaak gezien als de underdog in het hr-vak. Als studente Human Resource Management (HRM) merk ik maar al te goed hoe de vooroordelen spelen onder de studenten. ‘’Als je geen functie kan vinden op een HR-afdeling dan maar een bijbaan als recruiter.’’ Om eerlijk te zijn dacht ik er stiekem ook een beetje zo over voordat ik bij TriFinance begon als corporate recruiter, maar daar is de afgelopen maanden verandering in gekomen.


Begin 2019 ben ik bij TriFinance begonnen als (junior) corporate recruiter. Voornamelijk omdat de financebranche mij erg aansprak en ik hier nog weinig over wist. Verder wilde ik graag relevante ervaring opdoen naast mijn studie. Bij TriFinance ben ik onder de vleugels genomen van mijn collega’s die mij ontzettend veel geleerd hebben over de financebranche en hoe wij ons als recruiters kunnen manifesteren in die snel bewegende wereld.

Het werd mij al vrij snel duidelijk dat het werk van een recruiter niet altijd bestaat uit het plakken van profielen in templates en het versturen van een enorme bulk berichten. Recruitment is een vak waarbij je je kennis over de branche gebruikt om een persoonlijke verbinding te maken en waarbij je analytics inzet om te onderzoeken of je manier van werken succesvol is. De arbeidsmarkt verandert snel, financials hebben het voor het kiezen wat zorgt voor een extra uitdaging als recruiter: hoe spring jij eruit?

Persoonlijke connectie

TriFinance staat voor ontwikkeling van individuen: ‘’Furthering people for better performance’’. Tijdens mijn studie leer ik dat mensen genoeg uitgedaagd moeten worden om hun motivatie te behouden en het is mooi om te zien hoe dat bij TriFinance in de praktijk wordt gebracht. Het werken aan iemands ambities kan niet zonder een persoonlijke connectie te maken en echt te weten waar iemands uitdagingen en interesses liggen. Voor het bewerkstelligen van die persoonlijke connectie is het daarom belangrijk dat je als recruiter op zoek gaat naar mensen die niet alleen passen bij de functie maar ook passen bij TriFinance. Aan het eind van de dag zijn we allemaal blij als we een nieuwe consultant in ons team kunnen verwelkomen, die onze filosofie omarmt, en we dus samen weer iemand verder kunnen brengen in zijn of haar carrière.

Underdog?

Als hrm-studente leer ik ontzettend veel van de ervaring die ik opdoe als corporate recruiter bij TriFinance. Het voeren van gesprekken is voor mij soms nog net zo spannend als voor de kandidaten. Inmiddels heb ik ook aan den lijve ondervonden dat een LinkedIn-profiel lang niet alles zegt over iemand. Ik ervaar het sterke verband tussen het inrichten van het recruiting- en onboardingproces en de toenemende betrokkenheid van onze consultants. Om in de toekomst een goedlopende hr-afdeling te kunnen leiden is het van belang dat je de basis hebt gezien en ervaren. Ondanks dat recruitment, ook na mijn positieve ervaring bij TriFinance, nog steeds niet iets is waar mijn ambities op de lange termijn liggen, besef ik wel hoe zinvol het is om ervaring te hebben opgedaan in het vak. Recruitment in de underdog positie is volkomen onterecht en ik hoop dat anderen dit ook zo kunnen gaan ervaren!


Deze blogpost is geschreven door Lisanne van Deijk, Jr. Corporate Recruiter bij TriFinance Amsterdam.

Lisanne van Deijk Junior Corporate Recruiter
+31 6 374 015 92