"95% van recruitment is verspilde tijd."

Er komt een einde aan de menselijke recruiter. Niet morgen, ook niet volgende week. Maar binnen tien jaar. Of misschien wel eerder. Wie jou dan aan een nieuwe baan helpt? Een robot. En die vindt dan nog je ideale droombaan ook.

Verspilde tijd

Dit toekomstbeeld wordt door steeds meer mensen uit het vak geschetst, onder wie Liran Kotzer. Hij is de maker van Helena, een recruitmentrobot. Volgens Kotzler kan zijn robot het werk van een recruiter beter, sneller en 24/7. Het recruitmentproces bestaat volgens hem voor 95% uit het filteren en matchen van de twee partijen: de kandidaat en de werkgever. Want niet alleen bij het sourcen maar ook in de sollicitatiegesprekken en assessments draait het voornamelijk om het vergelijken van de verschillende kenmerken en behoeftes. En als een computer iets goed kan, dan is het wel zaken vergelijkingen.

Doe mij díe baan maar

Bovendien wordt zo’n robot steeds beter naarmate hij meer data verzamelt. Dat noemen we machine learning of ‘artificial intelligence’. De computer verzamelt continu alle data die hij krijgt en vormt zo een steeds beter beeld van de wensen van zowel de kandidaten als de werkgevers. Hierdoor wordt de match steeds beter en het recruitmentproces korter. Sterker nog: de computer weet straks beter dan de werkgever zelf welk type kandidaat er gezocht moet worden om de plannen van het bedrijf waar te maken.

Dat kan uiteindelijk zover gaan dat jij als werkzoekende alleen maar hoeft te zeggen: “Ik zoek een baan als finance manager in een straal van dertig kilometer van mijn huis voor 90.000 euro per jaar en een auto van de zaak.” De robot gaat voor je op zoek en laat je even later weten: “Ik heb een baan gevonden die voldoet aan al je criteria en bovendien perfect past bij je persoonlijke eigenschappen, werkervaring en ambities. Je begint maandag en om 09.00 uur heb je een kennismaking met je leidinggevende.”

Meer over dit onderwerp vind je op Werf& en Forbes. Binnenkort gaan we dieper in op de verschillende vormen van robotisering in recruitment, waaronder het spelen van games tijdens je sollicitatieprocedure.


Voorlopig doen wij het nog op de ouderwetse persoonlijke manier. Dus ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met mij op.

Marlien Robbemond Corporate Recruiter
+31 6 382 336 00