Van financial controller tot project consultant

Een consultant van TriFinance, die werkzaam was bij een middelgrote verzekeringsmaatschappij, wilde een nieuwe uitdaging. TriFinance zorgde ervoor dat er een nieuwe consultant (Ivar Gruwel) bij de klant terecht kwam voor de rol van ‘financial controller’. Deze consultant was erg gemotiveerd en heeft uiteindelijk veel meer gedaan dan wat zijn oorspronkelijke rol inhield.

De klant

De middelgrote verzekeraar is een snelgroeiend Nederlands levensverzekeringsbedrijf, onderdeel van een grote internationale groep. De organisatie heeft 40 medewerkers in Nederland en werkt samen met een aantal geselecteerde partners die hun onderscheidende en transparante levensverzekeringen verkopen in de Nederlandse markt.

Waarom TriFinance?

TriFinance was al betrokken bij de klant door de invulling van de rol van financial controller. De consultant die deze rol invulde werd vervangen omdat hij opzoek was naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast was er nog een andere consultant van TriFinance een aantal maanden eerder gestart bij de klant voor een belangrijk project. De klant wist wat TriFinance kon leveren en voelde zich comfortabel bij het vervangen van een consultant via TriFinance.

De uitdaging

De grootste uitdaging was het verzorgen van een goed lopende overgang van de ene consultant naar de andere. De overgang vond plaats tijdens een belangrijk kwartaallijks rapportage moment en de inwerkperiode was een week. Dit waren uitdagende dagen voor het bedrijf en voor Ivar, aangezien hij veel werk moest verrichten en korte deadlines had.

Het resultaat

De overgang van de ene consultant naar de andere verliep goed, zowel voor het verzekeringsbedrijf als de consultants. Ivar heeft zelfs een deel van het proces geoptimaliseerd door het implementeren van verschillende veranderingen, zoals het toevoegen van een VBA oplossing en het verbeteren van de controle werkzaamheden binnen het kwartaalijkse proces. Hij heeft structuur aangebracht in het kwartaal proces door, onder andere, de processen van de kwartaal werkzaamheden in kaart te brengen voor de afdeling Finance. Door zijn manier van werken en de hulp van zijn TriFinance mentor, werd de consultant gevraagd om toe te treden tot het ‘data quality’ project. Daarnaast hebben ze hem ook gevraagd een project te leiden voor het optimaliseren van een bepaald proces waarbij er mogelijk een applicatie geoutsourced moet worden. De consultant is ook gevraagd om sommige excel administratie werkzaamheden te automatiseren en hij heeft bijgedragen aan de financiële planningscyclus van de organisatie.

Learnings voor onze project consultant

Ivar Gruwel: “In deze opdracht heb ik mij ontwikkeld op het gebied van rapportages en Solvency II. Niet alleen heb ik mijn kennis over boekhouding en grootboeken ontwikkeld, maar heb ik mij door de rapportage werkzaamheden in combinatie met het ‘data quality’ project ook als data analist verder ontwikkeld. Dankzij het procesoptimalisatie/outsourcing project heb ik tevens ervaring opgedaan in project management en inzichten gekregen over het optimaliseren van processen en het meekrijgen van medewerkers in deze ontwikkeling”.

“Door mijn mentor werd ik gestimuleerd om verder te kijken dan dit project. Daardoor startte ik als financial controller maar werd uiteindelijk onderdeel en mede-projectmanager van projectteams die eraan bijdragen dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen richting de toekomst. In dit project heb ik veel geleerd over het werken in teamverband en het creëren van draagvlak. De trainingen bij TriFinance op het gebied van soft-skills hebben daar zeker aan bijgedragen”, besluit Ivar.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u altijd terecht bij Ivar Gruwel: ivar.gruwel@trifinance.nl of op telefoonnummer +31 20 580 03 30.

Publicatiedatum: 3 december 2018